Lajtaparti

- Mosonmagyaróvár, családi ház - 

A töltés koronáján a kitaposott gyalogút egyik felén a Lajta folyó, másikon egy önmagából kifordult, a megszokásosnak ellentmondó, fordított ház áll, ahol helyet cserélt a fent és a lent. A vertikális cserének köszönhetően az emeletre került bejárat és közösségi élettér, a földszintre a privát zóna és egyéb kiegészítő funkciók. Ezzel az egyszerű építészeti "csavarral" remek kilátás nyílik az emeletről a folyóra, a szemközti erdős területre, a földszinti szobák pedig privát kertrésszel gazdagodtak.

Az 'ÉV HÁZA' közönségdíj - 2020

Megbízó: Privát

Tervezés/Átadás: 2016/2018

Szintterület: 193 m2

Publikációk:

Építészfórum

Show More

© CAN Architects 2017 - A weboldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. Minden jog fenntartva.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube