Cserkészközpont

A terület két pólusát összekötő kilátás határozza meg a szabadidős park ikonszerű épületének pozícióját – pandantként megfogalmazva azt, helyzetbe hozva a Szent Sebestyén kápolna tervezési területen kívüli épületét. A fák között megbúvó tömeg vonzereje épíészeti formálásban is rejlik, 'ecoshere'-ként zárja magába a természet egy darabját. A cirkuláló utak a kört formázó épülettel egyértelmű kapcsolatot keresnek.

A hotel U alakú beépítése a kastély történeti épülete felé fordul, körülölelve egy reprezentatív díszkertet, mely autófordulóként funkcionál, elegáns megérkezést biztosítva az épülethez. A pavilon szerű, árkádos elrendezés a meglévő épületállományra reagál, a lejtős terepre illeszkedik, elrejtve a parkolószintet a szemek elől, szobái pedig a park ősfás területére irányítottak.

Megbízó: Magyar Cserkészszövetség

Tervezés/Átadás: 2020/2022

Szintterület: 4500 m2

Cserkészközpont_outdoor_01.jpg
press to zoom
press to zoom
press to zoom