top of page

A természet a 21. századi oktatás újrafelfedezett eszköze. A Bazalt Iskola a 10 tanúhegyen tanulási helyeket, módszertant alkot. Ezek együttese a hazánkban épp elinduló informális és non-formális tanulási folyamatok és terek zászlóshajója lehet, ahogy a Kodály-módszer átformálta a zeneoktatást. Ez a glokális oktatási program képes egyszerre megszólítani a régió helyi lakosait és a turistákat, ezáltal egy közös nyelvet hozva létre.
A Bazalt Iskola elemei:
Bazalt Tanterem (helyteremtés)
Tájmegismerő workshop (foglalkozásteremtés)
Bazalt Tantár (módszerteremtés)
A tervezett helyek és foglalkozások célja, hogy ezt a csodálatos természeti környezetet az ide látogatók aktív alakítóként éljék meg, lehetőségeik és ebből fakadó felelősségük feltáruljon előttük. Mindezt lokálisan, nemzetközi szinten!

Tanúhegy

Indul a BAZALT ISKOLA 100!

Jelentkezzetek, hogy Ti legyetek a következő Bazalt Iskola!

2024-ben nekilátunk, hogy lehetőségeink szerint ütemezve vármegyénként és a fővárosban 5-5 általános iskolával elindítsuk a közösségi tervezést és így a gyerekekkel és tanáraikkal közösen összesen további 100 iskolába megépítsük Bazalt Tantermüket.

Várjuk a jelentkezéseket 2024. január 6-ig a
BAZALT ISKOLA 100 felületen!


A projekt megvalósításának ütemezése a válaszok mennyiségétől és minőségétől is függ, ezekről 2024. első negyedévben minden jelentkezőt tájékoztatunk.

Részletesebben tájékoztató elérhető a Bazalt Iskola Facebook oldalán.

bottom of page